Dissabte 27 de juliol: “En busca de l’ombra perduda”

Recorregut pels carrers d’Alcoi per a descobrir arbres desapareguts, mutilats i agredits

Dissabte 27 de juliol; eixida: 10 h des de la plaça de Miguel Hernández

Et convidem a vindre amb nosaltres a fer un passeig per alguns carrers d’Alcoi on “descobrirem”  arbres desapareguts, mutilats i agredits

Activitat oberta a totes les persones interessades. No cal inscripció

Amb el calfament global els estius s’han fet més llargs i calorosos, amb onades de calor més fortes i freqüents, que afecten greument la nostra salut i  benestar.

Les ciutats són autèntics forns, a causa de l’efecte de l’illa de calor: retenen la calor per la falta de vent, que és bloquejat pels edificis, i pels materials amb què estan fetes, sobretot ciment i asfalt. La calor acumulada de dia pels edificis i els paviment dels carrers es desprén en fer-se de nit.

Els arbres a la ciutat són un bon remei contra la calor: per l’ombra que fan i perquè refresquen l’aire de manera natural amb la transpiració, que crea un microclima més fresc i agradable al seu voltant. A més, generen molts altres beneficis per a la salut, el medi ambient i la qualitat de vida.

Cal tindre en compte que els arbres són éssers vius i no vulgar mobiliari urbà, i que  per tant no es poden maltractar, ni eliminar i substituir a voluntat. Un arbre madur amb una bona capçada pot haver tardat dècades a créixer.

Què cal fer?

  • no talar arbres sans
  • plantar-los amb espai suficient i en condicions, elegint les espècies adequades
  • reposar els centenars d’arbres desapareguts dels nostres carrers i, sobretot, cuidar-los bé dia a dia
  • reduir les podes al mínim necessari per a garantir la seguretat de les persones i el bon desenvolupament dels arbres: podar no ha de ser  mutilar