Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció d'Alcoi
C/El Camí, s/n (Glorieta)
Apartat de correus 252
03800 Alcoi (País Valencià)
Vídeos

Estirada d'orelles internacional a l'Estat espanyol per denegar-nos la justícia gratuïta (juliol/2017)
Estirada d'orelles internacional a l'Estat espanyol per impedir-nos la justícia gratuïta  

Notícia dels informatius de la televisió comarcal tvA sobre la denegació de la justícia gratuïta a la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció i a Salvem l'Aqüífer del Molinar .
L'incompliment d'aquesta obligació suposa una vulneració del Conveni d'Aarhus per part de l'Estat espanyol, per la qual cosa se li ha obert un procediment per part del Comité de Compliment del Conveni d'Aarhus.
En el nostre comunicat d'11 de juliol de 2017 expliquem amb més detall què està fent malament en aquest sentit el Govern espanyol i de quina manera pot ser sancionat per no garantir els nostres drets.

Durada: 4 minuts 33 segons
 
Jornada informativa "Desmuntant Alcoinnova" (20/maig/2017)
  
Jornada "Desmuntant Alcoinnova"La jornada informativa Desmuntant Alcoinnova tenia com a finalitat donar a conéixer al públic tres dels informes pericials aportats per Salvem l'Aqüífer del Molinar i la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció al recurs contenciós contra la reclassificació urbanística de terrenys protegits de la partida alcoiana de La Canal, dins del perímetre de protecció de l'aqüífer del Molinar, per a la construcció del projecte urbanístic Alcoinnova, promogut per La Española.
En aquest vídeo els ponents de la jornada resumeixen les conclusions dels seus informes.
 
Durada: 6 minuts
 
Jornades sobre "Destrosses ambientals i polítiques
de fets consumats" (novembre/2014)

Destrosses ambientals i polítiques de fets consumats  
Són moltes les normes que teòricament protegeixen el medi ambient, però sovint són vulnerades pels mateixos organismes que haurien de garantir-ne el compliment.
A això cal afegir uns tribunals de justícia que, per una banda, són reticents a paralitzar preventivament els projectes urbanístics denunciats i, per l'altra, són exasperadament lents, de manera que, quan arriben les sentències, és difícil i molt costós reparar les destrosses.
En aquestes Jornades es va abordar el repte de fer front a la política de fets consumats, de la qual tenim exemples ben a prop: la destrucció de la zona verda de la Rosaleda; la urbanització de Serelles, etc.

Durada: 7 minuts 40 segons
 
Parlament de recepció del Premi Vectalia al Medi Ambient
  
Premi "Vectalia" al Medi Ambient 2013El 13 de març de 2013 es va celebrar la Gala 2013 del periòdic Ciudad, acte en el qual es va lliurar el premi 'Vectalia' al Medi Ambient a La Carrasca-Ecologistes en Acció.
En la recepció del premi, la nostra companya Júlia va tindre l’oportunitat de fer un emotiu discurs davant de les 700 persones que omplien el Teatre Calderón d'Alcoi.
Així, va explicar l’origen del grup i va reivindicar que l’ecologisme —un ecologisme social com el que defensem— és ara més que mai necessari. El parlament el va tancar amb un al·legat en defensa de l’aqüífer del Molinar, que va despertar un fort aplaudiment del públic assistent.
 
Durada: 8 minuts 19 segons
 
La Canal: un món per descobrir
  
La Canal: un món per descobrirAquest vídeo és part de la campanya de divulgació dels valors de la vall de la Canal duta a terme per la La Carrasca-Ecologistes en Acció. Aquesta campanya va obtenir en 2001 el Premi de Medi Ambient Margalló, convocat pel Centre Excursionista de València.
La vall de la Canal, situada en els termes municipals d'Alcoi i Xixona, és una depressió envoltada per espais de gran valor natural, que compta amb un important patrimoni natural i cultural i que compleix funcions ambientals bàsiques: corredor biològic de primer ordre i zona de recàrrega de l'aqüífer Barrancones-Carrasqueta, bàsic per al proveïment d'aigua potable d'Alcoi i d'Ibi.
 
Durada: 15 minuts
 
Mariola en flames. Any de cendres
  
Mariola en flames: any de cendres1994 va passar a la història com l'any en què el foc provocà a les terres valencianes una greu catàstrofe forestal, que a més de destruir part del nostre patrimoni natural, també es va endur la vida de moltes persones.
La serra de Mariola no va escapar a la desfeta, com bé mostren les dramàtiques imatges d'aquest document àudiovisual, editat pel nostre grup aquell mateix any. El vídeo presenta també una breu descripció de Mariola, dels seus valors i dels problemes que pateix, per acabar plantejant un conjunt de mesures i estratègies per a reduir el problema dels incendis forestals a Mariola.
 
Durada: 19 minuts 45 segons
 


[La Carrasca-Ecologistes en Acció]    [Ecologistes en Acció PV]    [Confed.  estatal d'Ecologistes en Acció]