Colla Ecologista La Carrasca d'Alcoi
Ecologistes en Acció

C/El Camí, s/n (Glorieta)
Apartat de correus 252
03800 Alcoi (País Valencià)

COMUNICAT DE PREMSA

10/octubre/2006
Les obres d'urbanització de Serelles han ocupat il·legalment una via pecuària
La Conselleria de Territori i Habitatge ha instat l'Ajuntament d'Alcoi a exigir a Luxender que faça recular 10 metres la tanca de les obres

Obres d'urbanització a Serelles (serra de Mariola)Com a conseqüència d'una denúncia presentada per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, el Servei Territorial de Medi Ambient de la Conselleria de Territori i Habitatge ha confirmat que les obres de la urbanització de la Solana de Serelles (serra de Mariola) han ocupat il·legalment la via pecuària del Coll de Sabata.

Segons la comunicació enviada per la Conselleria al grup ecologista, les obres han ocupat la meitat de l'amplària d'aquest camí ramader al llarg de 265 metres; davant d'aquesta il·legalitat, la Conselleria ha informat dels fets a l'Ajuntament d'Alcoi, instant-lo a comunicar a l'empresa promotora (Luxender, SL) la necessitat de fer recular 10 metres la tanca actual de les obres.

La Conselleria també ha requerit a l'Ajuntament d'Alcoi el compliment de la Resolució aprovatòria d'aquest sector urbanístic per a poder comprovar quin és el tractament definitiu i de delimitació donat a les dos vies pecuàries afectades pel projecte.

La Carrasca-Ecologistes en Acció considera vergonyosa la connivència del Govern municipal amb Luxender SL i les seues irregularitats. A banda d'aquesta infracció recent, el fet més greu és que l'Ajuntament va aprovar el Programa d'Actuació Integrada i el Pla Parcial de la urbanització de Serelles a pesar que incomplien aspectes importants de la Declaració d'Impacte Ambiental, relatius a la protecció de les vies pecuàries, al respecte dels barrancs afectats, a les altures màximes, etc. Per aquest motiu, en març d'enguany el col·lectiu ecologista va interposar un recurs contenciós administratiu contra aquesta aprovació, que ha estat admés a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia.


Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció d'Alcoi

[La Carrasca-Ecologistes en Acció]    [Ecologistes en Acció PV]    [Confed.  estatal d'Ecologistes en Acció]
COMUNICAT DE PREMSA

17/octubre/2006
L'escrit del Servei Territorial de Medi Ambient desmenteix les declaracions de Luxender
En l'escrit enviat a La Carrasca-Ecologistes en Acció, Medi Ambient confirma que una de les dos vies pecuàries afectades s'ha ocupat sense cap autorització

Perill: especuladors solts!En recents declaracions (publicades almenys en el diari Información de 17/10/2006), l'empresa promotora de la urbanització de Serelles (Mariola) nega que haja ocupat il·legalment cap via pecuària. Segons l'administradora de Luxender SL, Rosa Esteve, l'ocupació de la via pecuària del Collao de Sabata és temporal i està autoritzada per la Conselleria de Territori i Habitatge.

Aquestes afirmacions són falses a la llum de l'escrit que el Servei Territorial de Medi Ambient ha enviat a La Carrasca-Ecologistes en Acció en contestació a la seua denúncia. Aquest escrit confirma que Luxender ha ocupat amb les seues obres dos vies pecuàries i que només compta amb autorització per al desviament provisional d'una (la del Teular del Llonganisser); pel que fa a l'altra, la del Collao de Sabata, Medi Ambient aclareix que no existeix cap expedient d'ocupació provisional i que ha hagut de demanar a l'Ajuntament d'Alcoi que comunique a l'empresa la necessitat de fer recular 10 metres la tanca de les obres en un tram de 265 metres de llargària.

Per a La Carrasca-Ecologistes en Acció, les declaracions de Luxender són una autèntica burla, ja que intenten donar una imatge de respecte ambiental quan realment la urbanització de Serelles és un autèntic atemptat ecològic. A més, el projecte ni tan sols respecta les condicions exigides per la  declaració d'impacte ambiental que va autoritzar la reclassificació dels terrenys; per aquest  motiu el col·lectiu ecologista ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el projecte i espera que el Tribunal Superior de Justícia dicte una sentència contundent.


Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció d'Alcoi

[La Carrasca-Ecologistes en Acció]    [Ecologistes en Acció PV]    [Confed.  estatal d'Ecologistes en Acció]