Anar a la pàgina principal de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi
C/el Camí, s/n (Glorieta)
Apartat de correus 252
03800 Alcoi (País Valencià)
Resums d'activitats
d'altres anys
>>> 2015
>>> 2014
>>> 2013
>>> 2012
>>> 2011
>>> 2010
>>> 2009
>>>2008
>>> 2007
>>> 2006
>>> 2005
>>>2004
>>>2003
>>>2002
>>>2001
>>>2000
>>>1999
>>>1998
>>>1997
>>>1996
Resum d'activitats. Any 2014


9 gen.

Comunicat de premsa: "Un informe de la Universitat Miguel Hernández desaconsella retirar la fusta cremada a Mariola".

2 febr.

Edició de la circular informativa 01/2014.

7 febr.

Xarrada sobre "Alimentació i defensa de la terra", a càrrec de Gustavo Duch (de Veterinaris Sense Fronteres) i presentació del seu llibre "Mucha gente pequeña". Acte organitzat amb Perifèries, la Xarxa Agroecològica i l'Ateneu Cultural El Panical. 

23 febr.

Col·laboració amb la Trobada d'Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos (Muro), organitzada per l'associació "Llavors d'Ací".

26 febr.

Participació en l'acte organitzat per "Bosc Viu" a Ontinyent amb el títol "Mariola: Parc Natural del mes i desastre natural la resta de l'any. Col·loqui sobre la gestió del Parc Natural de la Serra Mariola".

1 març

Participació en la concentració convocada per l'associació AMA a la plaça d'Espanya d'Alcoi en defensa de la línia de tren Alcoi-Xàtiva-València, amb el lema  "Bicis + tren = ‑CO2".

6 març

Comunicat de premsa: "La contaminació de l'aire a Alcoi en 2013 va superar, de nou, els límits recomanats per l'Organització Mundial de la Salut".

21 març

Presentació a Cocentaina de la novel·la "Mataren el verd", de Carme Miquel (es tracta d'una crònica novel·lada de la lluita dels veïns de la Punta de València en defensa de l'horta que erea la seua vida). Acte organitzat amb altres col·lectius.

1 abr.

Comunicat de premsa: "Col·lectius ecologistes denuncien una tala salvatge a la finca Les Fermoses (Castalla)".

4 abr.

Edició de la circular informativa 02/2014.

9 abr.

Denúncia a la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient d'una tala salvatge a la finca Les Fermoses, al terme municipal de Castalla.

13 abr.

Excursió al barranc dels Molins i visita guiada a l'Estació Biològica Torretes (Ibi).

28 abr.

Edició de la circular informativa 03/2014.

maig

Difusió de material informatiu de la campanya d'objecció fiscal contra les despeses militars.

maig

Difusió del tríptic "Com reduir l'exposició a substàncies tòxiques".

maig-juny

Cicle d'activitats "Primavera per la Pau", amb tallers, cinema, marxes, una xarrada...

11 maig

Participació en la "XI Marxa per la Desmilitarització de la Serra d'Aitana", activitat organitzada amb el "Col·lectiu per la Cultura de Pau i Noviolència del Comtat i l'Alcoià" (COCUPANCA), l'Ateneu Cultural El Panical i el Grup Antimilitarista Tortuga.

15 maig

Taller pràctic d'objecció fiscal (dins de "Primavera per la Pau").

15 maig

Projecció del documental "Ahimsa. Contra la guerra" (dins de "Primavera per la Pau").

16 maig

Xarrada: "La cara oculta de la despesa militar", a càrrec de Pere Ortega, investigador i analista en qüestions de pau, noviolència, desarmament i conflictes; coordinador del Centre d'Estudis per la Pau J. M. Delàs (de Justícia i Pau).

17 maig

Projecció del documental "Ziztadak/Tábanos", sobre la desobediència civil al País Basc (dins de "Primavera per la Pau").

18 maig

Participació en la Marxa Antinuclear a Cofrents, per a la qual organitzem l'eixida d'un autobús des d'Alcoi.

22 maig

Projecció de la pel·lícula "Feliz Navidad", dirigida per Christian Carion (dins de "Primavera per la Pau").

25 maig

Pintada d'un mural antimilitarista i taller de resolució de conflictes a càrrec del Grup Antimilitarista Tortuga (dins de "Primavera per la Pau").

1 juny

Participació en la "XI Marxa per la Cultura de Pau i Noviolència", entre Alcoi i Turballos, activitat organitzada pel "Col·lectiu per la Cultura de Pau i Noviolència del Comtat i l'Alcoià" (COCUPANCA).

7 juny

Participació, amb una “paradeta" informativa, en la Trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià i el Comtat, celebrada a Onil (àlbum de fotos).

10 jul.

Comunicat de premsa: "Dos anys després del greu incendi de Serelles (serra de Mariola), l'Administració valenciana continua amagant als ciutadans la informació sobre el sinistre".

set.

Col·laboració en la reedició del llibre "Herbes i salut", de Paco Garrido, amb il·lustracions de Vicent Tamarit, editat per l'Associació de Veïns El Llombo, d'Ontinyent.

1 set.

Presentació d'al·legacions al Projecte d'Ordre per la qual s'estableixen els criteris i directrius per a l'ordenació de l'aprofitament ramader extensiu tradicional als parcs naturals valencians.

20-21 set.

Col·laboració en el IV Aplec Ecologista del País Valencià celebrat a Carrícola (Vall d'Albaida).

8 oct.

Edició de la circular informativa 04/2014.

9-12 oct.

Participació en la Fira del 9 d'octubre a Alcoi.

20 oct.

Assemblea general ordinària de l'associació.

 nov.

Jornades sobre "Destrosses ambientals i polítiques de fets consumats" (programa).

1 nov.

Article d'opinió: "Quan la demagògia política xoca amb la tossuda realitat (a propòsit del projecte d'hotel a la Font Roja)".

2 nov.

Comunicat de premsa: "La Carrasca-Ecologistes en Acció organitza unes jornades sobre Destrosses ambientals i polítiques de fets consumats".

7 nov.

Conferència a càrrec de José María Trillo-Figueroa Calvo, advocat i membre d’Ecologistes en Acció: «Quan les sentències arriben tard. Impunitat urbanística en matèria ambiental» (acte de les Jornades sobre destrosses ambientals).

9 nov.

Excursió guiada per a conéixer actuacions urbanístiques a Alcoi declarades il·legals (Rosaleda i Serelles) i comprovar les dificultats que comporta la recuperació dels espais afectats; visita a la Canal, amenaçada pel projecte de La Española (acte de les Jornades sobre destrosses ambientals).

12 nov.

"Propostes ecofeministes en el segle de la gran prova", xarrada a càrrec de Yayo Herrero (co-coordinadora estatal d'Ecologistes en Acció) i presentació del manifest "Última crida".

21 nov.

Presentació a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer d'al·legacions contra una sol·licitud de concessió de 535.219 m3 anuals d'aigües subterrànies (es demana que la concessió es limite al reg dels regadius consolidats).

27 nov.

Comunicat de premsa: "Continuen les jornades sobre Destrosses ambientals i polítiques de fets consumats amb dos noves conferències".

28 nov.

Conferència a càrrec de Belén López Precioso, llicenciada en dret i tècnica en dret ambiental: «Jurisprudència europea sobre l’avaluació de les repercussions de plans, programes i projectes sobre la Xarxa Natura 2000» (acte de les Jornades sobre destrosses ambientals).

28 nov.

Conferència a càrrec de Fernando Gaja i Díaz, arquitecte, professor d’urbanisme a la UPV: «Què fer amb els projectes urbanístics fallits (o il·legals)?» (acte de les Jornades sobre destrosses ambientals).

5-8 des.

Assistència al Congrés Confederal d'Ecologistes en Acció celebrat a Estella/Lizarra (Navarra).

20 des.

Participació en la jornada pràctica sobre problemes forestals actuals (plagues de perforadors, efectes de l'extracció de fusta cremada i perills de l'explotació abusiva de la biomassa), celebrada al Camp del Túria i la Serrania.


Així mateix, durant aquest període hem dut a terme les següents activitats: [La Carrasca-Ecologistes en Acció]    [Ecologistes en Acció PV]    [Confed.  estatal d'Ecologistes en Acció]